Ο Ζευς μπορεί να ειδωθεί στις μέρες μας ως ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο πολυεθνικός εταιρικός ηγέτης, ο νέος πατριάρχης που διαμορφώνει τις τάσεις. Ο Άρης, ως ο ακτιβιστής δικηγόρος που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Η Περσεφόνη, το θύμα κακοποίησης που βρήκε την εσωτερική δύναμη να ενδυναμώσει άλλες νεαρές, ευάλωτες γυναίκες μέσω της υποστήριξης και ενσυναίσθησης. Η Εστία, η λεπτή ωριμότητα που δεν φοβάται να γεράσει φυσικά, αγκαλιάζει την εμμηνόπαυση ενώ μαγειρεύει, ακούει ηχοβιβλία, φυτεύει βότανα και φιλοξενεί φίλους στο haute deco σπίτι της. Ο Άδης, ο ηθοποιός που μέσα από τους σκοτεινούς του ρόλους δίνει τη δυνατότητα στην ανθρωπότητα να συναντηθεί με την ατομική και συλλογική σκιά και να μεταμορφωθεί.
Ο Απόλλων, ο Διόνυσος ο θεραπευτής, ο μύστης, ο πνευματικός δάσκαλος που μεγαλώνει τις μικρές του κόρες, μαγειρεύει, ποδηλατεί, περιθάλπει ασθενείς και καθοδηγεί διαδικτυακά θεραπευτικά μαθήματα που προσφέρουν συνεχή γνώση και υποστήριξη σε εκατοντάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Λίγα μόνο από τα πολλά παραδείγματα αρχαίων μυθολογικών αρχετύπων και πώς εξακολουθούν να βρίσκουν τον τρόπο έκφρασής τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Τα αρχέτυπα στη θεραπεία μπορεί να είναι μια πολύ δυναμική και ταυτόχρονα εκ βαθέων θεραπευτική οδός προς την ευθυγράμμιση. Η εγγενής σοφία και η δυναμική τους δύναται να εναρμονιστεί ως μέρος αρχαίων παραδοσιακών συστημάτων όπως το Zen Shiatsu και να δημιουργήσουν βαθύ θεραπευτικό αντίκτυπο και συνειδητοποίηση.

YouTube player