Οι αρχαίοι Έλληνες έπιναν κρασί για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Αν και αραιωμένο, το κρασί δεν ήταν μόνο ένα χορταστικό ρόφημα, αλλά και ένα θρεπτικό και θεραπευτικό τονωτικό. Στο ιατρικό πλαίσιο, οι αρχαίοι Έλληνες γιατροί ενσωμάτωσαν το κρασί στις ιατρικές τους πρακτικές για τα θεραπευτικά του οφέλη τόσο για το σώμα όσο και για τον νου. Σε αυτή την παρουσίαση, θα εξερευνήσουμε την αρχαία τέχνη της βοτανικής εκχύλισης του οίνου. Θα μάθουμε για τα βότανα που συνήθως εμποτίζονταν στο κρασί και πώς αυτά τα βότανα χρησιμοποιούνται από τους βοτανολόγους σήμερα. Η εξερεύνηση μας θα μας φέρει επίσης πιο κοντά στην κατανόηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ιδιαίτερα μέσω των γνωστών γιατρών που έγραψαν για την αρχαία ιατρική.
Τέλος, θα ευχαριστήσουμε τον Διόνυσο, τον ίδιο τον Έλληνα θεό του κρασιού, που γιορταζόταν σε όλο τον αρχαίο ελληνικό κόσμο για τα δώρα του στην ανθρωπότητα.