Από απαρχής χρόνου οι άνθρωποι ένιωθαν την ανάγκη να τελέσουν μυστηριακά δρώμενα, τιμώντας έτσι στην ύπαρξη του Μεγάλου Όντος, που άλλοι αποκάλεσαν Θεό, άλλοι Μεγάλο Πνεύμα και άλλοι με άλλα ονόματα. Η ανάγκη τους  να τιμούν το Μεγάλο Μυστήριο που λέγεται Ζωή ήταν αυτό που τους ώθησε στην  δημιουργία Ναών, προς τιμή των μεγάλων Οντοτήτων, που ονόμασαν Θεούς. Από το Θέω, που σημαίνει τρέχω. Μια που αυτές οι Δυνάμεις βιώνονταν εκστατικά, μέσα στις τελετές και οι μυημένοι, ένιωθαν τις δυνάμεις να επενεργούν, σαν να έτρεχαν.

Οι Θεοί τους λοιπόν, αναλλοίωτοι μέσα στο Χρόνο, ήταν αυτοί που έτρεχαν, στις επικλήσεις των Ιερέων , προς ωφελεία των θνητών όντων. Η επικοινωνία των Αρχιερέων μετά του Θείου, δημιούργησε την Ιεροτάτη των τεχνών, Ιατρική. Ο πατέρας αυτής, Ιπποκράτης, έφτασε αυτή την τέχνη στο απόγειο της και  η επικοινωνία με το Θείο  επισφραγίστηκε με τον Όρκο του.

Μέσα από την παρακάτω πραγματεία θα ήθελα να παρουσιάσω την σύνδεση του Πατερά Της Ιατρικής, με το Θεϊκό Κόσμο.  Την πνευματική παρακαταθήκη που μας άφησε και τα εργαλεία διάγνωσης όπως η διόραση, η διαίσθηση, τηλεπάθεια, προσευχή, ονειρομαντεία και εν τέλει η φιλοσοφία, ως εργαλεία διαγνωστικά και θεραπευτικά. Γνώση κρυμμένη αλλά και φανερή στα κείμενα όλων των μεγάλων φιλοσόφων μας. Εστιασμένη η  Σοφία που χρησιμοποιήθηκε  μέσα στα Ασκληπιεία, από τους Ιερείς, για την καλύτερη επικοινωνία μας με το Θείο. Και τελικά, εμείς, πόσο βαθιά πρέπει να βουτήξουμε στο Θεϊκό μονοπάτι για να συνευρεθούμε με τους Προγόνους μας και τους Θεούς μας  Και ίσως έτσι  βρούμε την Ίαση μας, σήμερα.

Λίγα λόγια για τον Κήπο του Ιπποκράτη. Ο κήπος του Ιπποκράτη είναι ένα πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο που βρίσκεται στο νησί της Κω, όπου ο Πατέρας της Ιατρικής γεννήθηκε και μεγάλωσε. Το κέντρο αποτελείται από τρία μουσεία και βοτανικούς κήπους. Εκεί για 14 χρόνια διατηρούμε την αρχαία ελληνική φιλοσοφία στον τρόπο ζωής μας αλλά και διδάσκουμε την διατήρηση της φυσικής μας κληρονομιάς. Παράλληλα φιλοξενούμε σχολεία με τα οποία εργαζόμαστε στην προστασία της Γης, βασιζόμενοι στην φιλοσοφία του πατέρα της ιατρικής, Ιπποκράτη. Για το καλό των παιδιών μας και όλων των επόμενων γενεών αλλά και όλης της ανθρωπότητας, κρατάμε το Δένδρο της Ιστορίας, Ζωντανό και τους το παραδίνουμε Ακέραιο.

YouTube player